Veliki transfer Splićana
10

Ante Palaversa novi igrač Manchester Cityja, Hajduk zaradio 6,3 miliona eura

Klix.ba
Ante Palaversa (Foto: HNK Hajduk)
Ante Palaversa (Foto: HNK Hajduk)
Hrvatski nogometaš Ante Palaversa novi je igrač Manchester Cityja, a Hajduk će za transfer ovog 18-godišnjaka dobiti 6,3 miliona eura odštete.

Mladi igrač se nakon potpisa ugovorsa sa Cityjem vratio u Hajduk gdje će ostati na posudbi sve do 2020. godine, s tim da Građani u januaru sljedeće godine mogu aktivirati opciju da im se ovaj igrač pridruži na Etihadu.

Nakon povratka u Split, Palaversa je rekao da je sretan što je jedan od najvećih klubova na svijetu prepoznao rad Hajdukove Akademije.

"Ja sam Hajdukovo dijete, igranje na Poljudu mi je uvijek bio san, a nakon svega sam sretan što je rad Hajdukove akademije prepoznao jedan od najvećih klubova na svijetu. Hvala Manchester Cityju na povjerenju, ispred mene je još puno rada, nisam još uvijek pokazao sve što mogu i nadam se da ću igranjem za Hajduk opravdati veliko povjerenje koje sam dobio od prvaka Engleske", kazao je Palaversa nakon povratka iz Manchestera u Split.

Pored garantovanih 6,3 milion eura, Hajduk ima priliku da osigura još niz dodatnih bonusa ukoliko Ante postane igrač kakav u Engleskoj očekuju da bude.