Pretkolo LP
4

Ante Miše: Neki igrači su dužnici iz Trnave, treba da pokažu da smo bolji od Spartaka

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Težak posao predstoji nogometašima prvaka naše zemlje Zrinjskog iz Mostara da u sutrašnjih devedeset minuta nadoknade gol zaostatka iz prve utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, protiv Spartaka iz Trnave. O sutrašnjoj utakmici na redovnom druženju s medijima govorio je trener Ante Miše.

Miše, koji je bio dio stručnog štaba reprezentacije Hrvatske u mandatu selektora Čačića, je otvorio konferenciju čestitkom Luki Modriću, bivšem igraču Zrinjskog, koji je prošao put "od plemića do kralja", a sada je vodio reprezentaciju Hrvatske do velikog uspjeha, a u druženju s novinarima kazao je kako je pola u šali, pola u zbilji pozvao svog prijatelja Milana Badelja da se pridruži Zrinjskom.

U osvrtu na predstojeći meč Zrinjskog Miše je kazao je kako niko nije zadovoljan rezultatom iz prve utakmice, da je tome pridonijelo isključenje Frane Čirjaka, ali da poraz od 1:0 nije nenadoknadiv.

"Ono što mi daje nadu da ćemo odigrati drugačije je činjenica da u Trnavi nismo bili na sto posto, nismo bili ni na sedamdeset posto svojih mogućnosti. Neki igrači su ostali dužnici i oni sada imaju priliku da pokažu da Spartak nije bolja ekipa od Zrinjskog", izjavio je Ante Miše.

Stizati prednost nije ugodno, Miše je naglasio kako njegova ekipa sigurno neće ići "grlom u jagode", ali da je i u prvoj utakmici imao četiri igrača napadački orijentisana.

"Ta naša četiri igrača – Filipović, Todorović, Bilbija i Aćimović, mogu probiti svaku odbranu. Naravno da ćemo morati više riskirati, ali trebat ćemo biti homogeni i kompaktni. Kad se dogodi situacija da se desi šansa, nju moramo iskoristiti. U evropskim utakmicama nemaš komoditet da stvoriš pet ili šest prilika, da bi računao na pobjedu ili prolaz moraš zabiti iz jedne ili dvije prilike", pojasnio je Ante Miše.

On je kazao da je slovačka ekipa fizički moćna s dva igrača koji rade prevagu.

"Odličan je defanzivni vezni Grendel koji nam je pravio probleme u sredini terena. Drugi je njihov ponajbolji igrač, desno krilo Jirka na kojeg moramo obratiti posebanu pažnju, a njemu smo se i taktički prilagodili", kazao je Miše.

Želje su dati gol što prije te onda uz podršku publike dovršiti posao, da dođu do izražaja karakter, homogenost, kolektiv, a da na kraju u prvi plan iskoči pojedinac.

Na raspolaganju su svi igrači osim suspendovanog Čirjaka, a u karantenu u Čapljini će povesti devetnaest igrača. Sastav nije želio podijeliti s medijima.

Druga utakmica prvog pretkola Lige prvaka između Zrinjskog i slovačkog Spartaka iz Trnave igra se na Stadionu Pod Bijelim brijegom sutra od 19 sati. U prvoj utakmici prije sedam dana bolji je bio Spartak rezultatom 1:0.