Kruna karijere
0

Ante Čačić novi trener zagrebačkog Dinama

FENA
Ante Čačić
Ante Čačić
Dosadašnji trener zagrebačke Lokomotive Ante Čačić (58) bit će¸u idućih godinu i pol dana novi šef stručnog stožera zagrebačkog Dinama, objavio je u petak na konferenciji za novinare predsjednik Dinama Mirko Barišić i sportski direktor Zoran Mamić.

"Uvjeren sam da je ovaj izbor jako dobar, što god ko mislio i vjerujem da će Ante Čačić postići ono što tražimo - osvajanje prvog mjesta u prvenstvu i Kup te osiguravanje mjesta u Evropi i dogodine. Bez obzira što neko mislio ove godine smo postigli najveći uspjeh u stogodišnjoj historijii kluba", izjavio je Barišić.

"Čast mi je i zadovoljstvo da mogu predstaviti Čačića kao novog trenera. On je veliki trener i sa svim klubovima u Hrvatskoj je postizao dobre rezultate. Nikad nije bio prvak jer do sada nije imao šanus voditi Dinamo ili Hajduk", kazao je Zoran Mamić, napomenuvši da pripreme kreću 10. januara.

Ante Čačić će na klupi aktuelnog hrvatskog prvaka nasljediti Krunu Jurčića, kojeg je Zdravko Mamić smijenio 7. decembra nakon poraza u Maksimiru od Lyona sa 1:7, i bit će čak 14. trener Dinama od 2000. godine.

U tom periodu 'modre' su vodili Ilija Lončarević, Marijan Vlak, Branko Ivanković i Krunoslav Jurčić u dva navrata, te Miroslav Blažević, Nikola Jurčević, Đuro Bago, Nenad Gračan, Zvjezdan Cvetković, Josip Kuže, Zvonimir Soldo, Velimir Zajec i Vahid Halilhodžić.

"Zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju. Ovo je velika čast i san svakog trenera i kruna moje karijere. Uvjeren sam da mogu unaprijediti igru i siguran sam da ću uspjeti. Ponosan sam i sretan što je moj dolazak na čelo struke Dinama isključivo zasluga mog minulog rada na koji sam ponosan. Moram vam reći da volim nogomet i volim Dinamo", izjavio je na predstavljanju Čačić.

Čačiću je već napravljen i plan priprema koje 'modri' neće kao proteklih godina obaviti u Turskoj već u Portugalu gdje će sudjelovati i na jakom međunarodnom turniru. Pripreme Dinama trebale bi početi krajem januara ili početkom februara 2012.

Modri se iz Portugala vraćaju 9. febrzara, a prvenstvo se nastavlja 18. februara utakmicom 18. kola u Maksimiru protiv Slaven Belupa.