Klub želi slavne igrače
22

Angel Di Maria je nova "meta" Inter Miamija

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinski internacionalac Angel Di Maria mogao bi dobiti sjajnu ponudu od Intera iz Miamija.

Nakon što je pomogao Argentini da osvoji Svjetsko prvenstvo u Kataru, Angel Di Maria je postigao hat-trick protiv Nantesa te odveo Juventus u osminu finala Evropske lige. Međutim, Argentinac se povezuje s odlaskom u američku MLS ligu, a njegov ugovor s Juventusom ističe ovog ljeta. Iako Di Maria navodno želi ostati u Evropi, La Gazzetta dello Sport piše da se našao na radaru Intera iz Miamija.

Juventus bi argentinskom nogometašu mogao ponuditi manju platu, dok je Inter Miami spreman "odriješiti kesu" i atraktivnom ponudom privući 35-godišnjaka.

Inter Miami je u suvlasništvu Davida Beckhama, koji uvijek traži pojačanja svjetske klase. Klub je također zainteresovan za Lionela Messija i Sergija Busquetsa, čiji ugovori ističu na kraju sezone.

"Želimo dovesti najbolje igrače svijeta u ovaj klub. Messi i Busquets se ističu u proteklim godinama. Sjajni su igrači koji bi dali ogroman doprinos klubu. Za MLS bi to bila velika stvar", izjavio je ranije trener Inter Miamija, nekadašnji Beckhamov saigrač Phil Neville.