Nogomet
12

Anel Hadžić za Klix.ba: Dobio sam ponudu Cordobe, ali Sturm je želio da ostanem

Piše: Edin Isanović
Anel Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Anel Hadžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Anel Hadžić, bh. reprezentativac i nogometaš austrijskog Sturma trenutno se nalazi na pripremama u Antaliji. Za Klix.ba govorio je o uslovima, pripremnim utakmicama, ponudi španskog prvoligaša i kampu koji organizira NSBiH.

Na početku je istakao kako pripreme njegovog kluba teku u najboljem redu.

"Imamo sve što nam treba. Uslovi u Antaliji su fantastični.Ovo mi je već osmi put da odrađujem pripreme ovdje i mogu reći da sam se već i navikao. Ostajemo još nekoliko dana, a odigrat ćemo i dvije pripremne utakmice. Završnu fazu priprema najvjerovatnije ćemo odraditi u Austriji“, kaže Hadžić za Klix.ba.

Dodaje kako su u šest prijateljskih okršaja upisali četiri pobjede i dva remija.

"U utakmicama tokom priprema nije toliko važan rezultat. Bitno je da svi budemo zdravi i da se maksimalno spremimo za nova iskušenja. Igrali smo dobro, zadovoljan sam svojom formom koja će, vjerujem, u narednom periodu biti još bolja", kazao je naš sagovornik.

Potom se osvrnuo na medijske natpise o kontaktima španske Cordobe.

"Stigla je zvanična ponuda u klub. Željeli su da dođem na posudbu šest mjeseci i da pomognem Cordobi u borbi za opstanak u elitnom društvu. Naglasili su da u slučaju opstanka plate obeštećenje Sturmu. Moj aktuelni klub nije pristao na takav scenarij. Istakli su kako žele u nastavku sezone da se domognemo drugog mjesta koji omogućava učešće u Ligi prvaka, te da sam ja jedan od ključnih igrača. Dakako, laska mi ponuda kluba iz španske lige. Takve ponude ne stižu svaki dan. Često se u medijima spominjalo moje ime i sa nekim engleskim klubovima. Moram istaći da konkretnih ponuda nije bilo. Ipak, pojedini timovi kontaktirali su moje agente", kazao je ovaj univerzalni nogometaš.

Hadžić je istakao kako se nedavno čuo i sa novim selektorom bh. nogometne reprezentacije Mehmedom Baždarevićem. Na kraju je naglasio kako je kamp NSBiH za mlade nogometaše u Zenici izuzetna stvar.

"To je ono što bih posebno naglasio. Talenata bh. porijekla ima širom Evrope i svijeta. Ovo je jedinstvena prilika da pokažu svoje kvalitete i da skrenu pažnju na sebe. Predsjednik Saveza Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković i ostali rade odličan posao", zaključio je Hadžić.