Nastavak uspješne karijere
0

Anel Hadžić seli u Middlesbrough

Sarajevo-x.com
Anel Hadžić
Anel Hadžić
Mladi defanzivni vezni igrač bh. porijekla i nogometaš austrijskog Rieda Anel Hadžić (22), mogao bi preseliti u engleski Championship i postati igrač Middlesbrougha.

Hažić je nosio dres mlade austrijske reprezentacije, a nedavno je za Sarajevo-x.com izjavio kako ima želju igrati za BiH. Ove sezone je upisao 25 nastupa za svoju ekipu, postigao je šest pogodaka i jednom je asistirao. Dobre igre u Riedu su privukle pažnju poznatijih klubova. Među njima su Copenhagen i Middlesbrough.

"Naravno da želim u inostranstvo. Neki klubovi su kontaktirali mog menadžera. Ne znam puno o tome", izjavio je Hadžić nešto ranije.

Čini se da je za sada engleska ekipa pokazala najviše interesa. O Hadžićevom dolasku u Middlesbrough je pisao i SkySports. Hadžić bi u srijedu trebao stići u Englesku i obaviti ljekarski pregled.

"Middlesbrough je spremio novac za Hadžića kojim će platiti odštetu Riedu. No. još uvijek nije ništa potpisano. Anel to zna i ima 48 sati da donese konačnu odluku. On će izabrati da li želi promijeniti nešto u svojoj karijeri sada ili na ljeto. On je odličan igrač i otići će u veći klub, samo je pitanje kada će to učiniti", izjavio je Hadžićav menadžer Darko Smolyan.

"Iznenađen sam što je Middlesbrough pokazao interes za mene. Ipak su oni završili na četvrtom mjestu u Championshipu. Bio bih glup kada ne bih prihvatio ponudu da igram za ovaj klub. Kada obavim ljekarski pregled, sve će vjerovatno biti završeno, posebno zbog činjenice da su Englezi odlučili platiti odštetu", izjavio je Hadžić.