Oduševio potezom
0

Anegdota iz polufinala Lige prvaka 2007. godine: Kaka uhvatio Giggsa za vrat pa pokazao kakav je čovjek

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Legendarni nogometaš Ryan Giggs otkrio je zanimljivu anegdotu koju je doživio s bivšem igračem Milana i Reala - Brazilcem Kakom, kada mu je ovaj igrač iskazao poštovanje u pravom smislu te riječi te uputio izvinjenje zbog poteza koji je napravio tokom utakmice.

U meču između Manchester Uniteda i Milana, Giggs je u jednom trenutku faulirao Kaku, nakon čega je došlo do sukoba između dva igrača. Giggs se prisjetio tog momenta i objasnio šta se desilo, ali i kako je Kaka uputio izvinjenje zbog svog poteza.

"Kada sam faulirao Kaku, on je ustao i stavio ruku na moj vrat. Tu smo se žestoko posvađali", prisjetio se Giggs pa nastavio:

"Nakon utakmice sam ga zatekao kako me čeka s Gattusom. Rekao mi je da Kaka želi uputiti izvinjenje, ali da ne zna engleski jezik. Rekao sam mu da nema problema i nema nikakve ljutnje, a kada mu je Gattuso preveo ono što sam mu rekao, Kaka je došao do mene, zagrlio me i još jednom uputio izvinjenje."

Nakon toga, Giggs je rekao kako su njih dvojica razmjenili dresove i da taj da i taj potez nikada u životu neće zaoraviti.

Fotografija iz meča polufinala Lige prvaka 2007. godine na kojoj se vidi kako je Kaka uhvatio Giggsa za vrat i dan-danas se vrti po društvenim mrežama, a sada kada je otkrivena pozadina te priče, nemoguće je oteti se dojmu kako i nogometaši na terenu mogu pokazati neku drugu stranu karaktera, ali i šta su sve spremni uraditi nakon što se "spusti zavjesa".