Svi imali isto mišljenje
26

Anegdota Argentinca sa SP-a u Kataru: Kako je meč Brazila i Hrvatske "odlučio" prvaka svijeta

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Argentinski nogometaš Papu Gomez prisjetio se anegdote sa Svjetskog prvenstva u Kataru rekavši da su on i njegovi saigrači znali da će postati prvaci svijeta u trenutku kada je Hrvatska izbacila Brazil u četvrtfinalu.

Hrvatska je u spomenutom meču prošla dalje nakon boljeg izvođenja penala, a do penal-serije su došli zahvaljujući golu Petkovića u samom finišu meča, nakon što je ranije Neymar u produžecima pogodio za vodstvo Brazilaca.

Kako kaže Gomez, svi igrači Argentine su se velikim interesovanjem gledali taj meč, a kada su vidjeli da je Hrvatska izbacila Brazil, slavili su kao da su već postali prvaci svijeta. Znali su da, ako izbjegnu Brazil u polufinalu, osvajaju titulu.

"Prije četvrtfinalne utakmice između nas i Nizozemske, istog dana su četvrtfinale igrali Hrvatska i Brazil. S velikim interesovanjem smo pratili taj meč, a pobjednik tog duela je igrao s pobjednikom mašeg duela u polufinalu. Utakmica Hrvatske i Brazila se odužila na produžetke, a mi smo već morali izaći na zagrijavanje prije našeg meča. Međutim, ostali smo gledati i penale", prisjeća se Gomez pa nastavlja:

"Svi smo imali isto mišljenje: Ako Brazil izgubi, mi smo šampioni svijeta. Znali smo da ćemo pobijediti Hrvate i onda osvojiti titulu. Kada je Hrvatska izbacila Brazil, slavili smo kao da smo pobijedili."

Na kraju, Argentina je u polufinalu razbila Hrvatsku i pobijedila ih rezultatom 3:0, a u finalu su nakon boljeg izvođenja penala pobijedili Francusku i tako postali prvaci svijeta.