Oduševio nastupom
206

Andrija Drljo (20) za erupciju na Grbavici u 87. minuti i debi iz snova za novog igrača Želje

K. H.
Trenutak kada je Željezničar postigao drugi pogodak protiv Leotara (2:1) (Foto: Screenshot/Facebook)
Trenutak kada je Željezničar postigao drugi pogodak protiv Leotara (2:1) (Foto: Screenshot/Facebook)
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine - Andrija Drljo, na sjajan način debitovao je za FK Željezničar. U prvom meču protiv Leotara u okviru Kupa BiH postigao je gol za pobjedu (2:1) i to u 87. minuti, a uradio je to na veličanstven način.
Igrač utakmice, s konstantnim učešćem u igri od prve do 91. minute, kada je uz veliki aplauz napustio teren, Drljo se publici na Grbavici predstavio u odličnom izdanju i s razlogom im dao vjeru da od njega mogu očekivati kvalitetnu igru u drugom dijelu prvenstva.

Riječ je o igraču koji je prošao kadetsku i juniorsku selekciju Dinama, a u Želju je došao iz Zrinjskog sredinom januara ove godine.

U 87. minuti, nakon što je primio loptu na desnoj strani, odlučio se za dribling u sredinu, a onda i razoran šut s distance i prekrasnu egzekuciju koja je izazvala erupciju 6.500 navijača na Grbavici. Na kraju, to je bilo za pobjedu od 2:1 i prolazak u četvrtfinale.

Izvještaj s utakmice i pogodak (3:25) možete pogledati na Facebook stranici FK Željezničar i Youtube kanalu Arene Sport.

Andrija Drljo je rođen 6. septembra 2002. godine u Mostaru. Nogometni put počeo je u omladinskim selekcija Širokog Brijega, a potom kao kadet odlazi u zagrebački Dinamo gdje je igrao za kadete i juniore.

Nakon godinu i pol u Dinamu prelazi u mađarski MTK Budapest, a na ljeto prošle godine vratio se u BiH i proteklu polusezonu je igrao za Zrinjski.

Drljo je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine. Trenutno je član mlade reprezentacije BiH za koju je već sakupio deset nastupa.