Odbrambeni igrač Barija
0

Andrea Masiello osuđen na 22 mjeseca zbog autogola

FENA
Andrea Masiello
Andrea Masiello
Bivši nogometaš Barija Andrea Masiello (26) osuđen je uvjetno na 22 mjeseca zatvora nakon što je priznao da je namjerno postigao autogol u porazu svoga tadašnjeg kluba Barija od Leccea (0:2) u sezoni 2010/11.

Masiello je dobio uvjetnu kaznu i tako se spasio odlaska u zatvor nakon što se nagodio s tužiocima. Prema optužnici Masiello je bio 'mozak' zločinačke organizacije koja je namještala utakmice. Njegovi prijatelji i saradnici u prevarama, Gianni Carella i Fabio Giacobbe, osuđeni su uvjetno na 17 mjeseci zatvora. Dečki su namjestili utakmicu u trenutku kada je njihov klub već ispao iz Serie A, dok se Lecce borio za prvoligaški spas i trebala mu je pobjeda.

Četiri posljednja susreta Barija u sezoni 2010/11. protiv Palerma, Sampdorije, Leccea i Bologne bila su pod istragom, a provjeravaju se i dvoboji ovog kluba sa Trevisom i Salernitanom. Lecce je kasnije izbačen u treću ligu.

Masiello je trenutno bez kluba nakon što je prošlu sezonu igrao za Atalantu, a njegov advokat je poručio kako 'Masiello samo želi živjeti u miru i potpunoj tišini."