Serie A
3

Ancelottijev Napoli siguran na gostovanju kod Torina, Insigne postigao dva pogotka

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Napolija upisala je sigurnu pobjedu u prvom susretu nedjeljnog programa 5. kola talijanske Serije A, a oni su kao gosti porazili Torino rezultatom 3:1.

Napoli je odlično otvorio meč, pa tako već u 4. minuti dolazi u vodstvo. Strijelac pogotka bio je Insigne. Rano vodstvo kao da je dalo krila ekipi Carla Ancelottija, pa tako već u 20. minuti postižu drugi pogodak i dolaze do sigurne prednosti od 2:0.

Ovaj put je Mertens upisao asistenciju, a pogodak je postigao Verdi.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a u šestoj minuti drugog poluvremena domaći su vratili nadu da mogu stići makar do jednog boda. Sudija Irrati pokazao je na bijelu tačku nakon što je Luperto neoprezno skrivio penal, a Belotti je sigurno loptu poslao u jednu i Ospinu u drugu stranu.

Torino je nakon toga krenuo po drugi pogodak, a sve nade u današnjem meču ugasio im je Insigne drugim pogotkom za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 3:1.

Napoli je ovom pobjedom stigao do 12. boda i trenutno ima isti broj bodova kao i Juventus, ali i utakmicu više, dok je Torino ostao na pet osvojenih bodova.