"Hodajući mrtvaci"
0

Ancelottija bi otkaz iznenadio, Hodgson predepresivan da bi mislio na to

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Četvorici neuspješnih trenera premierligaških nogometnih klubova prijeti otkaz nakon novih neugodnih poraza koje su njihove ekipe upisale u 22. kolu Premiershipa.

Riječ je o Chelseajevom Talijanu Carlu Ancelottiju (1-0 poraz kod fenjeraša Wolverhamptona), Liverpoolovu Royu Hodgsonu (3-1 kod Blackburna), francuskom treneru Aston Ville Gerardu Houllieru (1-0 doma protiv Sunderlanda) te Izraelcu na klupi West Hama Avramu Grantu (5-0 kod Newcastlea).

Nakon novog neuspjeha prvak Chelsea ostao je na učinku od samo jedne pobjede (uz četiri poraza) u posljednjih devet premierligaških dvoboja), te ostao na petom mjestu s devet bodova zaostatka (plus utakmicom viška) za Manchester Unitedom.

"Ne očekujem otkaz. Štaviše, jako bih mu se iznenadio. Zato ga se i ne pribojavam. Nadam se da ću nastaviti raditi jer mi je ovdje lijepo, a imam dobre odnose s igračima i ljudima u klubu", rekao je Ancelotti dodavši: "U ovom trenutku jednostavno nismo dovoljno dobri. Ipak, još se uvijek možemo boriti za titule na svim kolosijecima. Ništa nije izgubljeno."

Roy Hodgson izgubio je i deveti put u 20. prvenstvenoj utakmici ove sezone. S Liverpoolom drži 12. mjesto na tabeli u ovom trenutku.

"Bio je ovo uistinu težak dan. Osjećam gorko razočaranje, frustriranost i utučenost. Odlazak? To ne želim komentirati. Dovoljno sam depresivan zbog naše igre i poraza", rekao je 63-godišnji trener nakon utakmice na kojoj su navijači Liverpoola ponovno tražili dolazak Kennyja Dalglisha.

U još su goroj situaciji Villin Gerard Houllier (18. na tabeli) i West Hamov Avram Grant (20., posljednji). Interesantno je da su i ta dvojica stručnjaka u Engleskoj najpoznatiji po radu u Chelseaju (Grant) i Liverpoolu (Houllier).