Prijateljska utakmica s Milanom
0

Ancelotti startao porazom na klupi PSG-a

Totalsport
Carlo Ancelotti na klupi PSG-a (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti na klupi PSG-a (Foto: AFP)
Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti nije dobro krenuo u svoju avanturu sa liderom francuskog prvenstva PSG-om. U Dubaiju je s 1-0 poražen od aktualnog prvaka Italije Milana.

Utakmica je odlučena već u četvrtoj minuti kada je Brazilac Alexandre Pato pospremio upotrebljivu loptu švedskog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića. Nakon pogotka PSG se pribrao, pritisnuo, ali je sve nalete Nenea i Javiera Pastorea bez većih problema zaustavljao Milanov golman Marco Amelia.

Najbolju priliku u ostatku utakmice imao je Antonio Nocerino kada je sredinom prvom djela "škaricama" zatresao gredu PSG-ovog gola. Nene je u drugom poluvremenu imao dvije dobre prilike za "domaći" PSG, ali je u oba slučaja Amelia izlazio kao pobjednik.

Ancelotti je unatoč porazu bio prilično zadovoljan prikazanim od strane njegove ekipe.

"Nismo dobro započeli utakmicu i brzo smo primili pogodak. Međutim, brzo smo se konsolidirali i počeli smo igrati dobar nogomet, a što je još bitnije stvarati prilike", rekao je nakon utakmice debitant na klupi PSG-a Ancelotti.

"Moramo još dosta toga popraviti u našoj igri, ali s obzirom da smo igrali protiv vrlo jakog protivnika iznimno sam zadovoljan", zaključio je Talijan.

Prijateljska utakmica:

Milan - PSG 1-0 (Pato 4)