Vjeruje u Villas-Boasa
0

Ancelotti stao u odbranu svog nasljednika u Chelseaju

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: AFP)
Na kraju prošle sezone talijanski strateg Carlo Ancelotti je napustio klupu londonskog Chelseaja. Kratko je vrijeme mirovao, a potom je prihvatio poziv francuskog Paris St. Germaina.

Iako sada ima dovoljno posla u pariškom klubu, ipak prati i događanja u svom dojučerašnjem klubu gdje se već neko vrijeme priprema tlo za odlazak Portugalca Andre Villas-Boasa, njegovog nasljednika. Ancelotti je stao u njegovu odbranu:

"Ono što je čovjek napravio u Portu otkriva da je dobar trener. On sigurno ne zaslužuje otkaz zbog trenerskih slabosti", rekao je Ancelotti i pojasnio svoje viđenje situacije u londonskom klubu.

"Sve je prilično jasno. Klub želi dati više prostora mladim igračima. Pokušavaju smanjiti utjecaj starijih, Terryja, Colea, Lamparda i ostalih. No, takvo pomlađivanje ima svojih loših strana, odnosno, rezultati moraju ispaštati. Preko noći se ne može napraviti takav uspješan zaokret i sigurno ne mislim da je Villas-Boas krivac za takvu situaciju. Treba vremena i strpljenja i vjerujem da će on ostati na mjestu trenera".