Nogomet
1

Ancelotti: Ozil je sam poželio otići, niko ga nije otjerao

Totalsport
Mesut Ozil (Foto: AFP)
Mesut Ozil (Foto: AFP)
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti odbacio je tezu kako je klub izgubio vjeru u mogućnosti njemačkog reprezentativca Mesuta Ozila i "prisilio" ga na transfer u Arsenal.

Ozil je sam tvrdio kako je madridski klub pokazao manjak povjerenja prema njegovim sposobnostima i mogućnostima na terenu, što ga je potaknulo na odlazak, odnosno prelazak u Arsenal. Ancelotti tvrdi da to jednostavno nije istina.

"Čujem da mnogi pričaju o Ozilovom odlasku iz našeg kluba, pa bih i ja imao nešto za reći po tom pitanju. Kaže da nismo dovoljno vjerovali u njega, a igrao je u dvije od prve tri utakmice. Niti jedan igrač ne odlazi iz nekog kluba ako to ne želi. On je očito procijenio da će imati jaku konkurenciju u borbi za mjesto u ekipi, pa je odlučio napustiti nas", kaže talijanski trener, aludirajući na dolaske Isca i Garetha Balea ovoga ljeta u Kraljevski klub.

"Budući da imamo puno igrača na njegovoj poziciji, s taktičkog gledišta nismo imali problema s njegovim odlaskom. Klub je primio dobru ponudu za njega i danas su svi sretni", zaključio je Ancelotti.