Engleska
0

Ancelotti nazvao Teveza i tražio da dođe u Chelsea

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Carlo Ancelotti, novi trener Chelseaja, došao je do broja mobitela Carlosa Teveza preko svog nekadašnjeg igrača, također Argentinca, Hernana Crespa.

Talijanski trener je nazvao argentinskog nogometnog reprezentativaca i napadača Manchester Uniteda, gdje je trenutno na posudbi, te ga direktno upitao hoće li mu se pridružuti u ovom londonskom klubu.

Engleski mediji navode da je Tevez bio šokiran tim pozivom, ali isto tako sretan, jer mu je godilo zanimanje i tako uglednog kluba, ali i uspješnog trenera kao što je Ancelotti.

Nikakve druge konkretne vijesti se ne donose po tom pitanju, iako valja podsjetiti da je prije nekoliko dana jedna engleska radio stanica objavila da je Carlos Tevez već potpisao ugovor s Manchester Cityjem, a još ranije je Liverpool bio spreman odvojiti čak 50 miliona funti za igrača koji, svakako, želi napustiti Old Trafford.

Vijest o Manchester Cityju je, gotovo sigurno, bila plasirana, a da nije imala pravo zaleđe, a kako su naveli u stožeru koji se brine o Tevezu, moglo bi se dogoditi da u narednim danima Tevez i službeno potvrdi za koju se stranu odlučio.