Nogomet
0

Ancelotti: Mourinho je ostao bez posla zbog nedostatka motivacije igrača

Anadolija
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Italijanski trener Carlo Ancelotti iznio je uvjerenje kako je Jose Mourinho ostao bez posla u Chelseaju zbog loše motivacije njegovih igrača, nakon superiornog osvajanja titule šampiona Engleske prošle sezone.

Mourinho je dobio otkaz prošle sedmice nakon što je Chelsea pretrpio devet poraza u 16 ovosezonskih utakmica u Premier ligi. I Ancelotti je 2011. godine dobio otkaz u "plavcima“, a sada je kao slobodan trener potpisao ugovor sa minhenskim Bayernom kojeg će preuzeti u junu sljedeće godine.

"Kada stvari idu dobro, postoji rizik od opuštanja. Kada stvari idu loše onda dolazi do gubitka povjerenja. Trener uvijek mora držati dobar balans u tom smislu. To je mali dio onoga zbog čega je platio Mourinho. Činjenica je da je tim krenuo lošije nego prošle sezone, kada su imali veliku želju da naprave dobar posao nakon loše prethodne. Sada je to bilo upravo suprotno. Mourinho je platio cijenu nedostatka motivacije među svojim igračima“, smatra italijanski trener.

Ancelotti je tokom svoje trenerske karijere vodio Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint Germain i Real Madrid. Od naredne sezone sjediće na kupi još jednog evropskog velikana Bayerna.