Britanski mediji
0

Ancelotti dogovorio preuzimanje Chelseaja

Totalsport
Milanov trener Carlo Ancelotti preuzet će klupu Chelseaja sljedeće sezone, nakon što s nje odstupi privremeni trener Guus Hiddink, tvrdi engleski The Sun.

Već je od ranije poznato da je Hiddink u londonski klub došao pomoći samo do kraja sezone, što je i sam u nekoliko navrata spominjao. Podsjetimo, na klupi Chelseaja zamijenio je Luiza Felipea Scolarija kojem je uprava kluba izglasala nepovjerenje nakon niza rezultata koji nisu bili u rangu očekivanja s početka sezone.

Prema The Sunu, koji se poziva na neimenovani izvor iz Milana, saradnja je dogovorena nakon što je sam vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič, intervenirao u poslu.

Prema dogovoru s vlasnikom Milana Silvijem Berlusconijem Ancelotti smije napustiti svoje radno mjesto i prije isteka ugovora, odnosno sljedeće godine.

Podsjetimo da je dopredsjednik talijanskog nogometnog giganta Adriano Galliani nedavno izjavio da Ancelotti sigurno neće napustiti klub, ali i da je tamošnji sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport napisao da postoji velika vjerojatnost da će upravo Chelsea sljedeće sezone biti njegovo odredište.

Očekuje se da će Ancelotti zarađivati 6.4 miliona eura godišnje, a ugovor s Chelseajem u dužini trajanja od tri godine trebao bi potpisati u junu.