Nadmetanje u vještinama
83

Amerikanci održali nogometni All-Star, čudna takmičenja "ukrala" pažnju fanova

D. P.
Takmičili su se igrači iz MLS-a i Lige MX (Foto: Screenshot)
Takmičili su se igrači iz MLS-a i Lige MX (Foto: Screenshot)
Prethodne noći održano je nogometno All-Star takmičenje u organizaciji Major League Soccera (MLS), a na kraju su trijumf u takmičenju vještina odnijeli gosti iz Meksika.

MLS je organizovao nogometni All-Star u kojem su priliku da učestvuju imali i gosti iz Lige MX (prvog ranga meksičkog nogometa).

Najbolji pojedinci iz dvije lige sastali su se u takmičenju vještina, a na kraju su se Meksikanci radovali trijumfu poslije drame.

Ipak, pažnju su "ukrala" čudna takmičenja koja su privukla pažnju tržišta izvan Amerike. Nadmetanje se sastojalo iz pet disciplina, a to su šutiranje nakon odigrane akcije, volej izazov, takmičenje u dodavanju, prijemu lopte i gađanju prečke.

U prve četiri discipline rezultat je bio 2:2. Odluka o pobjedniku je "pala" nakon gađanja prečke, a tu se bolje snalaze Meksikanci koji su u produžetku (regularni dio završen rezultatom 25:25) slavili preciznim udarcem Jonathana Rodriguesa.

Za ekipu MLS-a su nastupili: Nani, Diego Rossi, Lucas Zelarayan, Raul Ruidaz, Rodolfo Pizarro, Ricardo Pepi, Matt Turner i Andre Blake.

Za tim Lige MX su nastupili: Rogelio Funes Mori, Diego Valdes, Jonathan Rodrigues, Orbelin Pineda, Alexis Canelo, Rubens Sambueza, Alfredo Talavera i Nahuel Guzman.