Nogomet
0

Američki fudbaler postao priznati slikar

Totalsport
Brek Shea, 21-godišnji veznjak FC Dallasa i nogometne reprezentacije Sjedinjenih Država, u slobodno se vrijeme opušta uz slikarsko platno. Ide mu prilično dobro.

Jedan od najuzbudljivijih mladih igrača u reprezentaciji koju odnedavno vodi Jürgen Klinsmann razvio je divljenja vrijednu kreativnu vještinu izvan terena.

"Obično odem u garažu i sjednem pokraj svojih radova. U tim se trenucima osjećam vrlo smireno. Imam na sebi samo bokserice i bosonog ostajem sam sa svojim mislima. Mogu tako u svom improviziranom ateljeu boraviti satima, sasvim se izgubiti u onome što slikam. Obožavam to", rekao je Amerikanac za ThePostGame.

Stvar je odavno prešla okvire hobija. Shea je postao dovoljno dobar da se za njegove slike raspituju kolekcionari diljem države. Nedavno je nekoliko njegovih radova pri jednoj humanitarnoj aukciji u Teksasu prodano za 10.000 dolara.

U Dallasu je nedavno Shea otvorio svoj studio, a pokrenuo je i internetsku stranicu preko koje zainteresirani kupci mogu naručiti slike. Postao je u posljednje vrijeme vrlo tražen autor, i morat će početi ulagati sve više vremena u svoj umjetnički izražaj bude li želio udovoljavati zahtjevima sve veće baze klijenata.

Kurs slikarstva Shea je pohađao u svojoj osnovnoj i srednjoj školi, no strukturalno likovno obrazovanje nema. Učio je sam iz knjiga i instruktorskih videomaterijala s interneta.

Iako mu uzima prilično vremena, Shea misli da mu slikanje ne odmaže u njegovoj sportskoj karijeri.

"Nije običaj da takav posao radi profesionalan nogometaš, no vjerujem da on uistinu izvrsno koristi svoje slobodno vrijeme. Bolje da slika nego da igra videoigrice", rekao je njegov umjetnički menadžer Spencer Wadsworth.

"Slikam sve i svašta. Ponekad samo hodam uokolo, upamtim nešto i prvi sljedeći put kad stanem pred platno stavim svoj doživljaj tog trenutka na njega. Nema se to što pogriješiti s obzirom da najviše radim apstraktno. Mogu jednostavno osloboditi misli i ruku te izraziti što god da je u mojoj glavi", zaključio je nogometaš s trima nastupima za seniorsku reprezentaciju SAD-a.