Drži se principa
31

Američka nogometna zvijezda odlučna: Neću ići u je*enu Bijelu kuću

N. K.
Megan Rapinoe (Foto: EPA-EFE)
Megan Rapinoe (Foto: EPA-EFE)
Zamjenik kapitena američke ženske nogometne reprezentacije Megan Rapinoe ne planira otići u Bijelu kuću ukoliko njen nacionalni tim osvoji Svjetsko prvenstvo.

Novinar iz nogometnog magazina Eight by Eight upitao je Megan da li je uzbuđena što će ići u Bijelu kuću ako njen tim osvoji Svjetsko prvenstvo za žene.

"Pssh, ne idem u je*enu Bijelu kuću. Ne. Ne idem u Bijelu kuću. Nećemo biti pozvane. Sumnjam", rekla je prije nego što je novinar i završio pitanje.

Magazin je jučer postavio kratki klip intervjua na Twitteru, a američka ženska reprezentacija takmiči se na Svjetskom prvenstvu i u petak igra protiv domaćina Francuske.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da profesionalni sportisti odbijaju posjet Bijeloj kući. Golden State Warriorsi su prošle godine odlučili da ne idu u Bijelu kuću nakon što su osvojili NBA ligu.

Prije planirane posjete, predsjednik Donald Trump je na Twitteru opozvao njihov poziv. Trump je također otkazao posjetu Philadelphia Eagleasima, pobjednicima prošlogodišnjeg Super Bowla, zbog kontroverzi oko nacionalne himne na utakmicama.