Nogomet
11

Amer Mahinić: Derbi nam puno znači, nadam se da ćemo dobro parirati Zrinjskom

Piše: D. B.
Amer Mahinić
Amer Mahinić
Iako ove sezone igraju u različitim rangovima bh. nogometa, za novi mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža "pobrinuo" se žrijeb osmine finala Kupa BiH. Kapiten Rođenih Amer Mahinić se nada da on i njegova ekipa mogu kvalitetno parirati favoriziranom protivniku.

Plemići su kvalitetnija ekipa, no, Rođeni se raduju novom derbiju.

"Nisam želio Zrinjski za protivnika, jer imaju jednu od najkvalitetnijih ekipa u državi, no, s druge strane, svaki igrač voli igrati derbije", izjavio je Mahinić.

Nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, Velež je predposljednji u 1. ligi Federacije BiH. Ipak, u narednom periodu bi trebalo biti dosta bolje.

"Početak sezone je za Velež bio težak i turbulentan, kasnili smo s pripremama, ekipa se kasno okupila, ali sa novom upravom stvari polako idu u pravom smjeru. S dobrim pojačanjima tokom pauze vjerujem da opstanak neće doći u pitanje", rekao je kapiten Veleža.

Ulogu favorita je prepustio rivalima.

"Zrinjski je sigurno favorit za prolaz, ali se nadam da im možemo dobro parirati. Ova utakmica nam mnogo znači i pokazat će nam gdje se trenutno nalazimo kada je riječ o kvalitetu i formi", završio je Mahinić.

Utakmica Zrinjski - Velež igra se u srijedu od 16:00 sati.