Pratili ga skauti Seville
383

Amer Gojak u stilu Zinedinea Zidanea oduševio driblingom protiv Španije

Klix.ba
Reprezentativac BiH Amer Gojak na početku drugog poluvremena prijateljske utakmice protiv Španije napravio je jedan fantastičan potez koji je postao viralan na društvenim mrežama.

Gojaku je meč protiv Španije bio prvi u kojem je zaigrao od prve minute, a posljednjih dana španski mediji su pisali o tome da će skauti Seville pratiti veznjaka Dinama upravo na ovom meču.

Iako tokom svih 90 minuta nije odigrao neku zapaženu ulogu, Gojak je na početku drugog poluvremena napravio jedan od najljepših poteza sinoćnje utakmice kada je nakon sjajnog rolinga izbacio jednog veznjaka Španije iz igre te je tim potezom neodoljivo podsjetio na Zinedinea Zidanea.

Ovaj video ubrzo je postao viralan na društvenim mrežama gdje je Gojak također dobio niz pohvala za ovaj potez, a on je u meču protiv Španije na terenu proveo svih 90 minuta.

Gojak je u meču protiv Austrije debitovao za Zmajeve, a on ove sezone igra zaista sjajno u dresu zagrebačkog Dinama s kojim je već sada osigurao prolazak u nokaut fazu Evropske lige.