Nogomet
153

Amer Dupovac karijeru nastavlja u moldavskom Sheriff Tiraspolu

Piše: Edin Isanović
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
Kapiten FK Sarajevo Amer Dupovac karijeru će nastaviti u Sheriff Tiraspolu. Čelnici Bordo tima i moldavskog kluba okončali su sastanak na zajedničko zadovoljstvo pa će dugogodišnji stoper tima sa Koševa naredne 2 i pol godina nositi žuto-crni dres.

Dupovac je uspješno prošao ljekarske testove i očekuje se da bi u srijedu mogao potpisati ugovor.

Transfer je odobrio nekadašnji igrač Sarajeva, a danas prvi šef struke Sheriff Tiraspola Zoran Zekić.

Pomenuti klub trenutno se nalazi u Antaliji gdje boravi i aktuelni osvajač Kupa BiH.

Skauti Sheriff pratili su nastupe Dupovca protiv Metalista i Partizana i bili su izuzetno zadovoljni viđenim. Stoga su odmah nakon meča sa beogradskim crno-bijelima stupili u kontakt sa predstavnicima Sarajeva.

U ovom klubu nastupa još jedan bh. igrač Mateo Sušić, a Sheriff je ostao upamćen našoj javnosti po nastupima protiv Željezničara u Evropskoj ligi 2011.godine. Tada je tim sa Grbavice eliminisao Moldavce.

Inače, za usluge Dupovca bilo je zainteresovano nekoliko klubova, ali su iz Sheriffa, koji je trenutno treći u nacionalnom prvenstvu, bili najkonkretniji.

Amer je bio standarni član udarne postave Bordo tima, a kako smo uspjeli saznati najveće šanse da zauzme njegovu poziciju i igra u tandemu sa Tatomirovićem ima mladi Marko Mihojević koji je svojim nastupima oduševio prvog šefa struke Mehu Kodru.