Zbog pregovora
34

Amer Bekić, Kovačević, Hadžić i Husejinović ne putuju na pripreme FK Sarajevo

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prvotimci Sarajeva danas nastavljaju pripreme za takmičarsku sezonu 2017/18 na Jahorini. Put ove bosanskohercegovačke planine neće krenuti četiri fudbalera, koji su sa FK Sarajevo započeli pripreme u toku sedmice. Riječ je o Ameru Bekiću, Adnanu Kovačeviću, Nedimu Hadžiću i Saidu Husejinoviću, a njihovu situaciju objasnio je Valentin Ilievski, Predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

“Stav kluba jeste da zadrži Amera Bekića, Kovačevića i mladog Hadžića dugoročno u našem klubu. S obzirom na to da Ameru i Adnanu ističu ugovori na kraju ovog mjeseca, a Nedimu ugovor traje još godinu dana, pomenutim igračima su ponuđeni višegodišnji ugovori po znatno boljim uslovima nego što su do sada imali. Pregovori sa igračima su u toku, nadamo se pozitivnom ishodu, kako bi se priključili što prije pripremama s ekipom, s obzirom na to da na pripreme nećemo voditi igrače koji nemaju rješeno ugovorno stanje.”, rekao je Ilievski.

Husejinoviću je ponuđen slabiji ugovor ili promjena kluba.

“Said Husejinović je igrač koji zaslužuje veliko poštovanje za njegov raniji doprinos rezultatima FK Sarajevo. Gotovo svaki navijač našeg kluba se sjeti odmah na spomen njegovog imena golova protiv Levskog i zaista je riječ o jednom velikom igraču, koji ima snažnu emociju prema klubu. Međutim, u prošloj sezoni Said nije igrao mnogo iako ima ponajveći ugovor u ekipi. Trenutno smo u fazi pregovora o smanjenju ugovora ili promjeni sredine za igrače", rekao je predsjednik FK Sarajevo.

Ilievski je govorio i o narednim aktivnostima u ovom prelaznom roku.

“Prvom timu je priključen određeni broj talentovanih igrača iz Akademije i kostur tima postoji. Želimo u narednom periodu osnažiti ekipu sa nekoliko kvalitetnih igrača 'kapitalaca', kako bismo spremni dočekali start sezone i prve utakmice. Pregovori su u toku, a naše navijače i javnost ćemo informisati kada uspješno okončamo razgovore.”, zaključio je Ilievski.