Nogomet
4

Amer Bekić: Jači smo nego prošle sezone, ali Santa Colomu nećemo potcijeniti

Piše: D. B.
Amer Bekić
Amer Bekić
Zrinjski će u četvrtak u Andori odigrati prvi susret 1. pretkola Evropske lige protiv UE Santa Colome, a nogometaš Plemića Amer Bekić uvjeren je u pobjedu svog tima.

Bekić je u razgovoru za portal Klix.ba rekao da se njegova ekipa dobro pripremila i da protivnika neće potcijeniti.

"Odradili smo sedmodnevne pripreme na Kupresu, gdje smo dobro radili i mislim da smo se dobro pripremili za predstojeće utakmice. Ne znamo mnogo o protivniku, ali danas svi igraju nogomet i zasigurno ne smijemo potcijeniti nikoga i misliti da će biti lako, jer laganih utakmica danas nema", izjavio je Bekić.

On tvrdi da ekipa igra sve bolje, tako da očekuje uspjehe u Evropskoj ligi, ali i BHT Premijer ligi naredne sezone.

"Naša je ekipa u usponu, svi igrači dobro rade i ne može nam se ništa prigovoriti. Sada je na nama da opravdamo povjerenje stručnog štaba, da pružamo maksimum na terenu i obavljamo dogovorene zadatke. Mislim da ćemo biti među favoritima i za sami vrh BHT Premijer lige. Očekujem da će sezona biti uspješna", kazao je Bekić.

"Već sam rekao da nema laganih utakmica, a sigurno je da smo favoriti, ali to moramo dokazati na terenu. Mislim da nećemo imati problema ako svi igrači od sebe daju maksimum i sigurno da svi očekujemo pobjedu.

Kad je riječ o predstojećem susretu sa Santa Colomom, Bekić je uvjeren u pobjedu Zrinjskog, a priželjkuje i što veću gol razliku.

"Svaka pobjeda u gostima je dobra, jer znamo sta znači gol na strani, Mislim da i ekipa Colome nije naivna i da neće biti lako ako se opustimo. Ja bih bio zadovoljan pobjedom od 2:0 ili 3:0, a kada bismo primili gol, onda bi dobar rezultat za revanš bio 5:1 za nas", smatra mladi napadač Zrinjskog.

On je rekao da je klub iz Mostara mnogo jači i uigraniji u odnosu na predstojeću sezonu.

"Imamo još vremena za uigravanje i sljedeće sezone ćemo biti puno bolji nego prošle. Ako bude potrebno pojačanja, stručni štab i uprava kluba će se za to pobrinuti", zaključio je Bekić.

UE Santa Coloma i Zrinjski prvu utakmicu 1. pretkola Evropske lige igraju u četvrtak 4. jula u Andori od 17:30 sati.