Plavi žele nastaviti pobjednički niz
0

Amar Osim: Protiv Travnika moramo opravdati ulogu favorita

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana u Plavom salonu stadiona Grbavica, uoči susreta Željezničara i Travnika, trener Plavih Amar Osim je istakao želju za produženjem pobjedničke serije i dodao da njegova ekipa na terenu mora opravdati ulogu favorita.

Amar Osim je prisutnim novinarima rekao da se ne zanosi nizom pobjeda nego da se zajedno s ekipom fokusira na osvajanje tri boda, bez obzira na rezultat kojim ona bude izvojevana.

"Iako imamo dug niz pobjeda ipak tvrdim da je najvažnije da osvojimo tri boda, Ne trebamo gledati da li će to biti tri, četiri, pet ili šest golova razlike. Svaka pobjeda nosi isti broj bodova. Istina je da su nam Travničani dužnici, da se govori o nekim osvetama, ali se mi moramo fokusirati na osvajanje tri boda. Golovi jesu bitni i lijepi, ali je pobjeda najvažnija. U susretima koji su iza nas bili smo prilično efikasni, ali znamo da toj seriji mora doći kraj. Nadam se samo da će ta utakmica doći što kasnije. Što se tiče utakmice s Travnikom, favoriti smo, ali to moramo opravdati na terenu", izjavio je Osim.

Pred utakmicu sa Travnikom navijači FK Željezničara najavljuju sjajnu atmosferu i odličnu posjetu stadionu Grbavica. Osim je rekao da bi bio zadovoljan ukoliko bi se na tribinama pojavilo 5.000 gledatelja.

Novinarima se obratio i nogometaš Željezničara Muamer Svraka koji je ranije u karijeri kratko nastupao u dresu Vezira. On je rekao da bi bio zadovoljan rezultatom 1:0 u korist Plavih.

"Lijepo mi je bilo dok sam igrao za Travnik. Tamo sam stekao veliko iskustvo koje mi je koristilo u karijeri. Ipak, zabijem li gol, itekako ću ga znati proslaviti. Bio bih zadovoljan i rezultatom 1:0. Želim pozvati naše navijače da dođu u što većem broju i budu naš 12. igrač", izjavio je Svraka.

Konferenciji za medije je prisustvovao i sportski direktor FK Željezničar Dželaludin Muharemović. On je govorio o stanju terena i tribina te odlukama donesenim na sjednici Predsjedništva kluba.

"Vrijeme nas je poslužilo posljednjih dana pa je teren u mnogo boljem stanju. Do utakmice će biti optimalan za igru, a nadam se i da će igrači biti u dobroj formi. Dolazi nam Travnik i nadam se da ćemo im vratiti za ono što se događalo ranije. Što se tiče dešavanja u klubu, Predsjedništvo je pokrenulo inicijativu sa Inspekcijskom upravom kako bi se zaštitilo Željino ime i logo. Želimo zabraniti prodaju suvenira i svega što neovlašteno nosi Željino ime i amblem. Isto tako, donesena je odluka o zabrani prodaje sokova i hrane unutar stadiona i oko njega. Ranije smo zabranili alkohol, a sada želimo napraviti korak dalje i približiti se evropskim standardima. Sarađujemo i sa FK Sarajevo, tako da se nadam da ćemo zajedničkom akcijom ostvariti naše ciljeve. Moram reći da smo zadovoljni radom našeg Fan Shopa. Što se tiče utakmice s Travnikom, štampano je 8.000 karata. Cijena karte za južnu tribinu je 5, za sjevernu 8, a za dio zapadne tribine 10 KM", rekao je Muharemović.

Utakmica između Željezničara i Travnika se igra u subotu na stadionu "Grbavica" s početkom u 18 sati.