Nakon posjete
115

Amar Osim oduševljen kompleksom jednog od najorganizovanijih niželigaša u BiH

H. H.
Foto: FK Gornji Rahić
Foto: FK Gornji Rahić
Nekadašnji trener Željezničara Amar Osim posjetio je FK Gornji Rahić, a prema tvrdnjama domaćina nije krio oduševljenje kompleksom SRC Rahić.

Sportsko rekreativni centar Gornji Rahić nudi sjajne uslove za rad, a FK Gornji Rahić poznat je i po vjernim navijačima koji redovno prate svoj tim.

Gornji Rahić važi za jedan od najorganizovanijih klubova među niželigašima, a riječi hvale imao je i Osim.

"Danas nas je posjetio Amar Osim, legendarni trener sarajevskog Željezničara i najtrofejniji trener Bosne i Hercegovine. Nakon zajedničkog ručka, uputili smo se na naš stadion. Gospodin Osim nije krio oduševljenje nakon što je obišao kompleks SRC Rahić te nam je poželio mnogo sreće uz poruku da nastavimo sa dosadašnjim radom. Hvala šefe", poručili su iz FK Gornji Rahić.

Inače, FK Gornji Rahić član je Druge lige Federacije BiH - sjever, a sezonu je okončao na drugom mjestu iza Gradine. Prethodnih godina takmičili su se u Kantolanoj ligi Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, Osim je sporazumno raskinuo ugovor s FK Željezničar sredinom aprila, dan nakon utakmice protiv Mladosti (4:4), a ostao je najtrofejniji trener Plavih s pet titula prvaka (2001., 2002., 2010., 2012. i 2013.) i četiri osvojena Kupa (2001., 2003., 2011. i 2012.).