Ekipa u procesu
22

Amar Osim najavio drugu polusezonu: Ne vidim da su drugi doveli Iniestu ili Teveza

K. H.
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Amar Osim (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Trener Željezničara Amar Osim danas je na konferenciji za medije najavio drugu polusezonu Premijer lige BiH te je istakao da se FK Željezničar, ukoliko se nastavi popravljati, ima čemu nadati u drugoj polusezoni.

Osim je prvo odgovorio na pitanje o odlasku Sulejmana Krpića te je rekao koji su to igrači koji ga u trenutnoj ekipi mogu zamijeniti.

"Da imamo budžet od 15 miliona, opet ne bismo bili sigurni da ćemo zamijeniti igrača koji je otišao, posebno iz razloga što je postigao veliki broj pogodaka. Ipak, vrijeme će pokazati da li ćemo uspjeti kompenzirati njegov odlazak, možda i nekim drugim stvarima u igri. Što se tiče igračkog kadra i zamjene za Krpića, tu je Lendrić koji može igrati samo Premijer ligu, imamo Ermina Zeca koji je tu, za razliku možda od prve polusezone, imamo Zajmovića i još nekih ofanzivnih igrača. Imamo to što imamo i pokušat ćemo izvući maksimum", kazao je Osim.

Nakon toga trener Plavih je rekao da se klub ima čemu nadati ukoliko se ekipa nastavi popravljati.

"Blizu smo vrha i ako se uspijemo popraviti, onda se imamo čemu nadati u narednih šest mjeseci. Još uvijek se svi upoznajemo, navikavamo se jedni na druge i nikom nije u cilju da pretjerano mijenja ekipu. Ekipa koju smo imali nije bila loša, a možemo samo biti bolji uz dodatnu energiju i upoznavanje. Nećemo 'nabiti nogom' igrače kojima ističu ugovori na kraju sezone, već ćemo priliku dati nekim drugim igračima. Ako se igrač ne vidi u ovom klubu, onda nam takav ne treba", smatra Osim koji je još dodao da se nada kako će se FK Sarajevo i Vinko Marinović "malo duže upoznavati".

Željezničar je prvu polusezonu završio na drugom mjestu sa 35 osvojenih bodova, jednim manje od Sarajeva i s istim brojem bodova kao Borac. U prvom kolu druge polusezone Plavi gostuju Radniku, a nakon toga ih očekuje meč protiv Zvijezde 09 u gostima. U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, Željezničar će na renoviranoj Grbavici dočekati Tuzla City.