Željo zasluženo jesenji prvak
0

Amar Osim: Imamo kvalitet za dvostruku titulu

Piše: Nedžad Jamaković
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Fudbalski klub Željezničar sasvim je zasluženo osvojio titulu jesenjeg prvaka Premijer lige BiH, nakon što su uspjeli uvezati devet uzastopnih pobjeda u prvenstvu.

Menadžer Plavih Amar Osim je, sasvim logično, zadovoljan igrom svog tima u polusezoni, kao i brojem osvojenih bodova (35).

"Možda nismo mogli očekivati da ćemo morati napraviti ovakvu seriju da bismo bili prvi u jesenjem dijelu sezone, ali svakako mislim da broj bodova koje smo osvojili odgovara kvalitetu koji imamo. Od 15 odigranih utakmica izgubili smo dvije i dvaput remizirali što je odličan rezultat", počeo je Osim razgovor za Sarajevo-x.com.

Široki Brijeg najozbiljniji konkurent

Ipak, za jesenju titulu Željo može zahvaliti Olimpicu koji je neriješenim rezultatom u nedjelju spriječio da ta titula pripadne Širokom Brijegu.

"Nismo, dakle, samo mi igrali u odličnoj formi u protekla 2-3 mjeseca. Široki je također 11 utakmica bez poraza, odnosno 16 uzmemo li u obzir utakmice Kupa BiH. Što se tiče proljetnog dijela sezone, smatram da će nam Široki biti najozbiljniji konkurent, iako se u utrku za titulu mogu uključiti i Sarajevo i Borac. Zaostatak od šest bodova nije prevelik ako se zna da je u igri još 45 bodova", kaže Osim.

Ipak, prema njegovim riječima, Željezničar i Široki Brijeg su u ovom trenutku i igrački i organizaciono malo iznad ostalih klubova u Premijer ligi. Osim je dodao da je cilj Željezničara ove sezone dvostruka kruna te da igra na dva fronta neće biti problem.

Devet uzastopnih pobjeda je simpatična brojka

"Već smo u polufinalu Kupa, tako da tu još nema puno utakmica. Osim toga, na dva fronta su i naši konkurenti za titulu u prvenstvu, Borac i Široki, koji su se također plasirali u polufinale Kupa. Devet uzastopnih pobjeda je simpatična brojka i svakako nam donosi samopouzdanje, ali dobru formu ćemo morati potvrditi i u proljetnom dijelu sezone, a kvalitet za to imamo", rekao je naš sagovornik.

Osim je još dodao da je rano govoriti o eventualnim pojačanjima ili odlascima.

"Još nismo analizirali polusezonu, međutim, moramo biti spremni i na iznenadne odlaske, jer se kod nas zna desiti da igrač preko noći ode u inostranstvo. U tom slučaju bismo morali razmišljati o zamjenama. Međutim, još je rano govoriti o tome. Tim koji sada imamo je dovoljno kvalitetan za naše ciljeve na proljeće, a svakako da neko pravo pojačanje uvijek dobro dođe", kazao je Osim.