Nogomet
0

Alves i Van Der Wiel na meti Manchester Cityja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Britansko izdanje Goal.coma saznaje i piše da su Barcelonin Brazilac Daniel Alves i Ajaxov Gregory van der Wiel obrambeni nogometaši na meti Manchester Cityja u sljedećem, ljetnom prelaznom roku.

Alves je prvi izbor Cityjevog talijankskog menadžera Roberta Mancinija. Brazilski desni bek trenutno pregovara s Barcelonom oko produženja ugovora, budući da mu aktuelni ističe 2012. godine. No, dosada nikakv dogovor po tom pitanju Alves nije postigao s Barcelonom.

U Manchester Cityju vjeruju da bi Alvesa mogli dovesti sljedećeg ljeta za 20 miliona funti. Naravno, ukoliko se on ne dogovori s katalonskim klubom oko daljnje saradnje. To je otprilike polovina iznosa na kojeg je Barcelona procijenila Alvesa prošlog ljeta.

Ukoliko, pak, Alves ipak ostane u Barceloni, tada će se Mancini okrenuti 23-godišnjem holandskom reprezentativcu Gregoryju van der Wielu. Njega ugovor s ''kopljanicima'' veže do 2013. godine. Navodno u ugovoru stoji da može otići uz fiksnu odštetu od 17 miliona funti. City se o ovom igraču raspitivao već tokom zimskog prelaznog roka, u kojem je Ajax prodao svog najboljeg napadača luisa Suareza Liverpoolu. U Ajaxu tada nisu željeli prodati dvojicu važnih igrača usred sezone...