Zvanično
0

Almir Memić se vratio kući, povest će trećeligaša ka višem rangu

N. M.
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
Nekadašnji trener Željezničara Almir Memić od danas ima novi posao, a zanimljivo je da je vijest o njegovom angažmanu objavio načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Muzur je potvrdio da se Memić vratio "kući" i preuzeo klupu ekipe Famosa iz Hrasnice, koju će pokušati uvesti u Prvu ligu FBiH.

Famos je pod vodstvom Aldina Đidića jesenas doveo Famos do titule jesenjeg prvaka u Drugoj ligi FBiH - Centar i jasno je da je ovaj tim jedan od favorita za ulazak u viši rang takmičenja, a pred Memićem je jasan zadatak.

Memić je posljednji angažman imao u Veležu, gdje je bio pomoćnik Amaru Osimu, a po toj ga ulozi većina ljubitelja nogometa pamti i iz Željezničara.

No, upamćen je Memić ostao i po tome što nije stigao voditi niti jednu utakmicu na klupi Plavih kada je bio imenovan za glavnog trenera tima s Grbavice 2014. godine.

Tada je naslijedio Adžema, ali smijenjen je jako brzo nakon promjene u upravljačkim strukturama kluba i nije ekipu vodio niti jednom kao glavni trener.

Na njegovo mjesto je tada došao pokojni Milomir Odović, a Memić se sada vratio na mjesto na kojem je počeo svoju nogometnu karijeru.