Nogomet
39

Almir Hurtić: Radnik je izuzetno kvalitetna ekipa, sretan sam zbog treće pobjede u nizu

Piše: D. B.
Almir Hurtić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Almir Hurtić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon današnje pobjede nad Radnikom iz Bijeljine, trener FK Sarajevo Almir Hurtić nije krio zadovoljstvo nastavkom pobjedničkog niza njegovog tima.

"Očekivali smo tvrdu, tešku utakmicu. Radnik se pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa u transformacijama, znaju čuvati loptu. Ovo je teška i važna pobjeda za nas, imali smo 2:0, a onda smo primili gol. Možda je Radnik zaslužio taj gol, koji nam nije trebao. Generalno, sretan sam jer smo pobijedili i uvezali treću pobjedu zaredom. Na nama je da se odmorimo, analiziramo šta smo dobro, a šta loše danas uradili te da se pripremimo za sljedeću utakmicu", izjavio je Hurtić.

Sarajevo namjerava nastaviti pobjeđivati, naredni protivnik je Vitez, a potom slijedi duel s gradskim rivalom Željezničarom.

"Rekao sam prije ove utakmice da je svaka utakmica za nas bitna i teška na svoj način. Za Sarajevo s obzirom na veličinu i ambicije kluba ni jedna utakmica nije lagana. Bitan nam je niz od tri pobjede, a sada ćemo se pripremati za Vitez. Otići ćemo tamo sa željom da pobijedimo. Ta pobjeda bi došla prije velikog derbija, što je posebna draž", završio je Hurtić.