Sezona puna anomalija
26

Allegri vjeruje u budućnost Juventusa: Ovo su dobri temelji, zahvalio sam se igračima

K. H.
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri kaže da vidi i neke pozitivne stvari u ovoj razočaravajućoj sezoni za Staru damu, a u kojoj su nakon svega ostali bez plasmana u Ligu prvaka.

Ovo će biti druga uzastopna sezona za Juventus u kojoj će ostati bez trofeja, no najveći poraz je činjenica da klub naredne sezone neće igrati Ligu prvaka.

Staroj dami je nedavno oduzeto 10 bodova, za kraj brojnih turbulencija koje su obilježile ovu sezonu.

Allegri, s druge strane, kaže da je klub napravio dobre temelje i zahvalio se svojim igračima na svemu što su pokazali.

"Zahvaljivao sam se momcima poslije utakmice s Milanom, jer je ovo bila izuzetna sezona i moramo je zatvoriti časno i pošteno protiv Udinesea. Nikome ne želim ovakvu sezonu u kojoj vam oduzimaju, vraćaju pa ponovo oduzimaju bodove. Protiv Milana smo dali najviše što smo mogli, ali ova sezona je puna anomalija", kaže Allegri pa dodaje:

"Ljudi kažu da je Juventus doživio neuspjeh, ali smo mi i dalje uspjeli osvojiti 69 bodova, uprkos svemu što se dešavalo. Ovo su, bez obzira na sve, dobri temelji."

Juventus je u ovoj sezoni prvobitno ispao u grupnoj fazi Lige prvaka nakon što su igrali u grupi sa Maccabijem, Benficom i PSG-om, a iako su takmičenje nastavili u Evropskoj ligi, tamo su u polufinalu ispali od Seville.