Liga prvaka
7

Allegri: U sjajnoj smo formi, ali nismo favoriti protiv Reala

Klix.ba
Massimiliano Allegri (Foto: EPA)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA)
Real Madrid i Juventus će odmjeriti snage u finalu Lige prvaka koje se igra u Cardiffu 3. juna. Trener Stare dame Max Allegri je odbacio ulogu favorita koju pojedini mediji nameću njegovom timu.

Nakon što je Juventus eliminisao Monaco u polufinalu, mnogi vjeruju da će čvrsta odbrana talijanskog tima u kombinaciji s ubojitom završnicom Gonzala Higuaina biti previše za Real Madrid. Međutim, Allegri nije toliko samouvjeren.

"Moramo biti mirni, optimizam je dobar u medijima, ali mislim da nije ispravno davati nam ulogu favorita. Igramo naše drugo finale u tri godine, navikli smo ih igrati, no, Real je u istoj poziciji. Ne sviđa mi se to, Madriđani imaju veoma jak tim i moramo ih respektovati. Također, naš tim je u odličnoj formi, sigurniji smo i uvjereniji u naše šanse nego prije dvije godine u susretu s Barcelonom", izjavio je Allegri.

On vjeruje da će pobjednika odlučiti sitnice.

"Sitni detalji će napraviti razliku u finalu, a ja vjerujem da možemo ostvariti pobjedu. Ipak, ne zaboravljam ono što Real može napraviti. Moji igrači su izvanredni, ali ja od njih tražim još više. Ekipa je mnogo napredovala, ne trebamo biti nervozni, nego mirni", kazao je trener Juventusa.

Allegri smatra da prethodno izgubljeni finali neće biti u mislima igrača te da će Gonzalo Higuain i Paulo Dybala biti ključni igrači.

"Izgubili smo nekoliko finala, ali smo i došli do njih. Naravno, bilo bi bolje da smo osvojili trofeje, no, važno je biti u finalu. Negativnost je loša, a iz svih finala možemo izvući pozitivne stvari. U svakoj utakmici morate igrati dobro, ali i imati sreće. Liga prvaka ima reputaciju širom svijeta, to je poput Super Bowla, Dybali i Higuainu je trebalo vremena da nauče kako igrati zajedno, ali sada to ide dobro, obojica postižu pogotke", istakao je Allegri.

O Realu je imao samo riječi hvale.

"Real je mnogo napredovao, čestitam Zidaneu na tome. Casemiro daje mnogo na terenu, a s Iscom Real bolje kontroliše igru. Bale donosi ritam. Ono što Zidane radi nije lako, trofej Lige prvaka i plasman u novo finale zaslužuju pohvalu. On je sjajan trener, nastavit će tako", dodao je Allegri.