"Začepi i dođi ovamo"
39

Allegri poludio tokom meča pa tražio frustriranog navijača na tribinama da se obračuna s njim

K. H.
Allegri u trenutku kada je tražio navijača (Foto: Screenshot/Twitter)
Allegri u trenutku kada je tražio navijača (Foto: Screenshot/Twitter)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri tokom utakmice protiv Fiorentine poludio je na jednog igrača koji je vrijeđao njegove igrače te se čak i obračunao s njim, tražeći ga po tribinama s jasnim kritikama na račun njegovog ponašanja.

Allegri je u jednom trenutku utakmice skočio sa svog mjesta te došao ispred tribine gdje je vidio i zapamtio navijača koji je vrijeđao njegove igrače.

"Začepi i dođi ovamo", vikao je ljutiti Allegri, iako su ga iz njegovog tima pokušali smiriti.

Nakon utakmice, objasnio je zašto ga je toliko pogodilo vrijeđanje navijača.

"Oni su Juventusovi navijači i svi nam trebaju. Ne volim ljude koji dolaze na stadion i rugaju se nekom igraču, oni su bez poštovanja i meni se to ne sviđa. Rugajte se kad smo loši, ali ne kada sam ja tu", rekao je Allegri nakon utakmice italijanskim medijima.

Nakon toga, rekao je da je jako važno da igrači budu svjesni koliko bodova su osvojili ove sezone i da ne trebaju to miješati s trenutnim stanjem, odnosno s ukupno 15 manje bodova, koliko im je oduzeto.

"Poslije te presude, koja je došla nakon poraza od Napolija, imali smo reakciju protiv Atalante, ali onda je došao udarac od Monze. Mi idemo utakmicu po utakmicu, sada smo na sedmom mjestu i važno je da ne miješamo bodove koje imamo s onima koje smo ostvarili. To su različite stvari, a ako ih pomješamo, onda ćemo uniziti sve dobro što smo uradili", smatra trener Juventusa.

Juventus je trenutno na sedmoj poziciji na tabeli sa 29 osvojenih bodova, a da im nije oduzeo 15 bodova, sada bi bili na na drugoj poziciji.