Modrić najbolji
1

Allegri o Ronaldu: Sam je odlučio da neće ići na dodjelu nagrada, normalno da je ljut

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Juventusa Massimiliano Allegri otkrio je talijanskim medijima da je Cristiano Ronaldo sam odlučio da ne ide na UEFA-inu ceremoniju koja se u četvrtak održala u Monte Carlu i da je ljut što nagrada za najboljeg igrača Evrope nije pripala njemu.

Podsjećamo, Luka Modrić dobio je UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača Evrope za prošlu godinu, na drugom mjestu završio je Cristiano Ronaldo, dok je treći bio Mohamed Salah.

Ronaldo nije došao u Monte Carlu gdje je između ostalog izabran za najboljeg napadača prošle sezone u Ligi prvaka, a prema riječima trenera Juventusa, Ronaldo je bio ljut što nagrada nije otišla u njegove ruke.

"Normalno da je Cristiano ljut, posebno poslije sezone kakvu je imao. Ipak, to što nije prisustvovao ceremoniji je isključivo njegova odluka i treba je poštovati", kazao je Allegri.

Veoma ljut zbog UEFA-ine nagrade koja je otišla u ruke Luke Modrića bio je i menadžer Ronalda Jorge Mendes koji je ovakvu odluku nazvao sramnom. Podsjećamo, Ronaldo je bio najbolji strijelac Lige prvaka prošle godine i s Real Madidom osvojio je treću uzastopnu titulu u ovom takmičenju.