Ostali bez Lige prvaka
82

Allegri: Neću podnijeti ostavku, želim napraviti program i ostati trener Juventusa

K. H.
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri kaže da nema namjeru napustiti klupu Stare dame i da želi napraviti program za preostale dvije godine ugovora.

Juventus je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu nakon što mu je Italijanski nogometni savez oduzeo 10 bodova zbog knjigovodstvenih malverizacija prilikom transfera igrača, a s tih 10 bodova, Stara dama bi igrala Ligu prvaka naredne sezone.

S tim u vezi, naredne sezone će igrati u play-offu za ulazak u UEFA-inu Konferencijsku ligu, a Allegri kaže da unatoč svemu i svim problemima ne želi napustiti Juventus i da želi ostati na klupi ovog tima.

"Nema pregovora o mom odlasku, imam ugovor na još dvije godine. Neću podnijeti ostavku, na raspolaganju sam klubu. Želim napraviti program i da radim s onim što mi se stavi na raspolaganje, kao što sam uvijek i činio. Kao i svima drugima, sada mi je potrebno malo odmora", rekao je Allegri.

Mediji u Italiji pišu da bi Juventus u narednom periodu mogao dobiti i kaznu od UEFA-e, koja bi značila da Stara dama neće igrati nikako Evropu u narednoj godini.