Nogomet
9

Allegri ljut na igrače nakon poraza od Milana, poručio da će ih "dobro isprašiti"

Klix.ba
Trener Juventusa Max Allegri snimljen je tokom rasprave s direktorima talijanskog kluba poslije poraza u Superkupu Italije od Milana, a svoj bijes je usmjerio prema igračima Stare dame.

Rani gol Giorgija Chiellinija je bio rezultat dominacije Bianconnera, no, Bonaventura je izjednačio, pa je pobjednik odlučen izvođenjem penala u kojima su uspješniji bili Rossoneri.

Tokom ceremonije dodjele medalja i pehara sva pažnja je bila usmjerena na nogometaše Milana, no, jedan je navijač snimio vidno bijesnog Allegrija, koji se sukobo s direktorima Juventusa Beppeom Marottom i Fabiom Paraticijem. Mahao je rukama i vikao te pokazivao na teren prema svojim igračima koji su dobijali medalje.

Zvuk videa je prigušen muzikom sa stadiona, ali se u talijanskim medijima piše da je Allegri poručio da će "dobro isprašiti igrače".

Trener Juventusa u izjavi za medije nije krio nezadovoljstvo.

"Još uvijek sam ljut zbog onoga što se dogodilo, jer kad igrate u finalu, važno je šta radite na terenu, posebno igrači koji uđu s klupe. Također, bitno je da čitate igru. Istina je da smo odigrali 27 utakmica od početka sezone, ali smo protiv Milana morali igrati drugačije i fokusiranije te smo se trebali braniti timski. To govorim za cijelu ekipu, a ne isključivo za odbranu, jer su igrači u zadnjoj liniji odradili dobar posao", izjavio je Allegri.

Novinari su ga pitali da li žali zbog izbora igrača za startnu postavu, pa između ostalog i toga što je izabrao bh. reprezentativca Miralema Pjanića umjesto Paola Dybale.

"Ne žalim uopće, Dybala je igrao 60 minuta, imao je prilike za pogodak. Ideja je bila da, ako utakmica krene u određenom pravcu, Dybala bude odlučujući igrač. Međutim, razočaran sam što sam morao mijenjati igrače zbog povreda. Želio sam nogometaše s drugačijim karakteristikama, ali više nisam imao pravo izmjene", dodao je Allegri.

Alex Sandro je utakmicu napustio u prvom poluvremenu zbog povrede prepona, a potom je Stefano Sturaro povrijedio skočni zglob.