Nogomet
0

Allegri: Juventus pregovara s Mandžukićem

FENA
Massimiliano Allegri (Foto: EPA)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri izjavio je da torinski klub pregovara s napadačem Atletico Madrida Marijom Mandžukićem.

On je to potvrdio u intervjuu za "La Gazzettu dello Sport", istovremeno priznavši da će biti teško odbiti ogromnu ponudu za veznjaka Paula Pogbu.

Govoreći o budućnosti Carlosa Teveza, trener je naglasio da je na Argentincu odluka hoće li napustiti Torino.

Ukoliko bi, nastavio je, klub morao prodati Španca Alvara Moratu, onda bi morala doći ponuda od 80 miliona eura.

"Moramo računati na njega, kao i na Kingsleya Comana, koji je još jedan mladić iznimne kvalitete", rekao je Allegri, dodavši da je Juventus u potrazi za kvalitetnim playmakerom.

U tom slučaju posebno je izdvojio Brazilca Oscara koji igra u Chelseau.

"Istina je da sam od uprave zatražio kreativnog veznog igrača. Sviđa mi se Oscar. On je igrač koji može napraviti razliku na evropskoj sceni. Osim njega, istakao bih i Isca, Javiera Pastorea, Angela Di Mariju i Tonija Kroosa", dodao je Allegri.

Kada su u pitanju napadači, Italijan je rekao da nema mnogo izbora na tržištu.

"Tu je Mandžukić, Higuain i još nekolicina. Mandžukić bi bio dobar dodatak za naš napad", prokomentarisao je.

Govoreći o dva najbolja igrača "Stare dame" Pogbe i Teveza, trener je kazao da će biti teško odbiti ogromnu ponudu za Francuza, dok će Argentinac odlučiti o svojoj budućnosti.

"To je odluka kluba a ne trenera, ali će sigurno biti teško reći ne ogromnoj ponudi. Ukoliko Pogba ostane on to mora učiniti s pravim pristupom, bez kajanja, jer ono što smo postigli prethodne sezone je samo početak. Ponavljam, ko god ostane u klubu mora znati će rad u narednoj sezoni biti još intenzivniji", zaključio je.

Allegri je na klupi Juventusa zamijenio Antonia Contea prošlog ljeta.

U prvoj sezoni s torinskim timom je osvojio italijansko prvenstvo, kup, te igrao finale Lige prvaka gdje je izgubio od Barcelone.