Pobjeda u debiju
66

Allegri impresioniran Ronaldom: Odigrao je odlično, ali ga saigrači još moraju upoznati

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Juventusa Massimiliano Allegri bio je zadovoljan debijem Cristiana Ronalda protiv Chieva u prvom meču 1. kola talijanske Serije A koji je Stara dama riješila u svoju korist rezultatom 3:2.

Juventus je rano stigao do vodstva, ali je domaći tim preokrenuo stvari, da bi u samom finišu, kako to Juventus već godinama radi, gosti iz Torina stigli do pobjede i svoje najbolje izdanje pokazali su onda kada je to najviše trebalo.

Allegri je nakon meča bio zadovoljan s onim što je Ronaldo uradio u prvom meču Serije A.

"Fizički je bio dobar, izdržao je utakmicu. Trenira s nama tek nekih sedam dana i odigrao je dosta dobru utakmicu. Šteta što nije postigao pogodak, njegov učinak ovisi o igračima koji igraju oko njega. Imao je nekoliko pokušaja, nekoliko dobrih kretnji koje veznjaci nisu nagradili, ali oni to moraju pročitati i znati kada trebaju poslati loptu na pravo mjesto. Svi oni moraju pomoći Ronaldu, impresioniran sam kako se uklopio u ekipu i bio je vrlo sretan nakon meča", kazao je Allegri, koji je dodao da saigrači još moraju upoznati Ronalda.

Allegri je rekao da je ovo velika pobjeda za tim i da će biti važna za nastavak sezone.

"Mislili smo da imamo sve u našim rukama i spustili smo tempo. Ovo je velika pobjeda koja nam je trebala, svaka ligaška utakmica je teška i ništa se ne smije uzeti zdravo za gotovo", završio je trener Juventusa.