Priznao da je Bologna oštećena
0

Allegri: Ibrahimović je odglumio, a Seedorf igrao rukom

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Na konferenciji za novinare nakon utakmice s Bolognom, koja je završila 2-2, trener Milana Massimiliano Allegri priznao je da je sudija oštetio domaćine.

Premda smatra kako je sudija Gianluca Rocchi donio čitav niz krivih prosudbi na štetu obje ekipe, Allegri je priznao da je Bologna oštećena u dva ključna momenta. Dosuđen je jedanaesterac za Milan u situaciji kada je Ibrahimović očito odglumio da je srušen, a zatim nije dosudio kazneni udarac za Bolognu kada je Clarence Seedorf jedan centaršut unutar šesnaesterca zaustavio rukom.

"Pogledao sam sporne momente na snimkama i moram reći da se vidi da je Seedorf igrao rukom, ali slična je bila i jedna situacija na drugoj strani pa također nije dosuđen jedanaesterac. A što se tiče Ibrahimovića jasno je da je odglumio kako bi iznudio kazneni udarac. Međutim, bilo je još dosta odluka na štetu oba kluba", konstatovao je Allegri nakon dvoboja.

S druge strane, holandski veteran Clarence Seedorf i nakon susreta tvrdi da ga je lopta pogodila u rame premda se na televizijskom snimku vrlo jasno vidi da je loptu zahvatio rukom.

"Sudija je bio udaljen svega 10-tak metara i premda se na snimku čini da je to bio jedanaesterac, kažem vam da me je lopta zahvatila po ramenu", uporan je Seedorf u svom "tumačenju" sporne situacije.

Nakon toga novinare je zanimalo kako Seedorf komentariše mogući dolazak Carlosa Teveza na San Siro u redove Milana, a i tu je Holanđanin ponudio zanimljiv komentar.

"Ako pogledate njegovu karijeru, njegove agente i transfere jasno je da ga u karijeri vodi isključivo novac odnosno što je moguće više novca. Milan bi bio prvi klub koji je odabrao više iz sportskih razloga i tek moramo vidjeti kako će to izgledati".