Italijan se požalio
24

Allegri: Costa je stalno povrijeđen, ne znam mu ni boju kose

Klix.ba
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Juventusov trener Massimiliano Allegri nagovijestio je neizvjesnost oko svog ostanka u Torinu naredne sezone te podvukao kako je Liga prvaka izuzetno zahtjevno takmičenje.

Juventusovi navijači su frustrirani ekipom koju vodi Allegri nakon što ih Ajax ranije ovog mjeseca izbacio iz Lige prvaka.

Uoči sutrašnje utakmice s Interom, Allegri je na konferenciji za medije govorio o svojoj budućnosti.

"Bit će pritiska, kao što ga ima i svake godine kako bi planirali i nastavili rasti u svakom pogledu. Da bi bili konkurentni moram analizirati šta je bilo dobro, a šta loše u sezoni, morate analizirati sve kako bi bili sigurno da je sljedeća godina ona pobjednička", rekao je Allegri, najavivši i razgovore s čelnicima kluba.

Allegri je za Ligu prvaka rekao kako je to prelijepo takmičenje, ali i izuzetno zahtjevno.

"Ukoliko ne dođete u pravo vrijeme u najbolju formu, onda ćete to žestoko platiti. Dobro smo igrali do određenog trenutka, a onda smo imali nekoliko igrača van pogona i uvijek smo se morali 'krpiti'. Evo recimo, Douglas Costa. Odigrao je četiri utakmice i nestao. Bitan je igrač za tim, može napraviti velike stvari, ali je stalno povrijeđen. Ne znam mu ni boju kose, da li je plava ili neka tamna. Nisam ga vidio", našalio se Allegri.

Utakmica između Intera i Juventusa na programu je u subotu s početkom od 20:30 sati.