Neće otići iz kluba
47

Allegri bijesan na čelnike Serije A: Trebali su nam reći hoćemo li biti izbodeni ili otrovani

K. H.
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Massimiliano Allegri (Foto: EPA-EFE)
Trener Juventusa Massimiliano Allegri kaže da svima u Italiji treba biti jasno da je Stara dama u ovoj sezoni osvojila 69 bodova i da je trebala biti druga na tabeli, uz kritiku zbog činjenice da im je kazna o oduzimanju 10 bodova došla neposredno prije početka utakmice protiv Empolija.
Allegri kaže da unatoč svemu ne želi otići iz kluba jer bi takav potez bio kukavički.

"Otići iz kluba bi bilo kukavički. Igrači su dali sve od sebe ove sezone, bila je čudna situacija jer je kazna za oduzimanje 10 bodova stigla 10 minuta prije utakmice. Trenutno sve što možemo je da šutimo i prihvatimo poraz. Prije utakmice smo osvojili 69 bodova i bili drugi na tabeli i to treba biti svima jasno", rekao je Allegri pa nastavio:

"Ne mogu zamjeriti igračima jer nije lagana situacija, ni idućih nekoliko dana neće biti lagano, jer smo ranije ispali iz Evropske lige, a onda dobili vijest o oduzimanju bodova i to deset minuta prije utakmice. Tri mjeseca nam se već oduzimaju i vraćaju bodovi, nije opravdanje, ali je ovo bez sumnje nenormalna sezona za nas i uprkos tome, tim je osvojio 69 bodova."

Nakon toga, Allegri je rekao da su Juventusu prije dva mjeseca trebali reći kakvu će kaznu dobiti jer bi tada imali jasan uvidu u situaciju.

"Želim istaći jednu stvar. Juventus je drugi i to smo zaslužili na terenu. Prihvatamo sve, ali se stvarno nadam da će ovo jednom i zauvijek završiti. Neka samo odluče gdje žele Juventus, recite nam i riješite problem. Sve ovo je nedostatak poštovanja prema ljudima koji rade, prema igračima i prema trenerima. Ne govorim im šta da odluče, samo da to urade jednom i zauvijek. To je nevjerovatno, poptuno nevjerovatno... Prije dva mjeseca su nam trebali reći hoćemo li biti izbodeni ili otrovani, jer tada bismo nešto znali", smatra trener Stare dame.

Juventus je porazom od Empolija ostao na sedmoj poziciji sa 59 osvojenih bodova, jedan manje od Rome koja je na šestom mjestu te pet manje od četvrtoplasiranog Milana.