Tražen u Evropi
16

Alisson potvrdio da bi ime novog kluba moglo biti poznato do početka Mundijala

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Golman reprezentacije Brazila i saigrač našeg Edina Džeke iz Rome Alisson Becker potvrdio je da bi ime njegovog sljedećeg kluba trebalo biti poznato prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Alisson je sjajnim odbrana u ovoj sezoni privukao puno pažnje na sebe, a interes za njega pokazali su Liverpool, Chelsea i Real Madrid. Pored toga, on je prvi golman reprezentacije Brazila, ispred Edersona koji brani u Manchester Cityju, a prema njegovim riječima, ukoliko ime novog kluba ne bude poznato prije početka Mundijala, onda će sve biti poznato tek nakon završetka prvenstva u Rusiji.

"Ono što želim jeste da se sve završi prije Svjetskog prvenstva, a ja sam prenio svu odgovornost na agenta. Ukoliko sve ne bude završeno prije utakmice sa Švicarskom, onda će se čekati kraj Mundijala. Misli su mi 100 posto usmjerene samo na Brazil", rekao je Alisson, pa nastavio:

"Postoje određene mogućnosti i radimo na svima njima, zajedno s Romom jer poštujemo klub. Vidjet ćemo da li će se nešto desiti ove sedmice", otkrio je Alisson.

Alisson na posljednjih pet utakmica za reprezentaciju Brazila nije primio pogodak, a njegova cijena na tržištu procijenjuje se na oko 100 miliona eura.