Nogomet
0

Alispahić preuzima FK Sarajevo?

NINA
Kemal Alispahić, Husref Musemić i Miroslav Ćiro Blažević su tri kandidata za novog šefa stručnog štaba fudbalskog kluba Sarajevo.

Sportski direktor kluba s Koševa Mirza Varešanović trebao bi do utorka, kada je zakazana sjednica Upravnog odbora, objaviti ko će od spomenute trojke preuzeti “kormilo” od Agima Nikolića, koji u protekloj sezoni nije uspio ostvariti ono što je uprava zacrtala – izboriti Evropu.

Najbliži klupi Sarajeva je Kemal Alispahić, nekadašnji pomoćnik Amaru Osimu u stručnom stožeru Željezničara, a pojedini izvori bliski klubu navode da je posao već dogovoren i da će Varešanović već za koji dan objaviti tu vijest. Alispahić je protekle sedmice boravio u Mostaru, gdje se sastao s Kemalom Šestićem, direktorom Veleža, s kojim je razgovarao o eventualnom preuzimanju “rođenih”. Poznato je da je Alispahić veliki navijač Veleža, a navodno je sa Šestićem dogovorio saradnju, ali po povratku u Sarajevo u prvi plan je “iskočila” ponuda “bordo” tima.

“Kemal Šestić je na mene ostavio jak dojam i mislim da će Velež s njim na čelu uspjeti stati na noge”, kazao je nakon boravka u Mostaru Alispahić.

Što se tiče ostalih kandidata, Miroslav Blažević se čini kao najnerealnija opcija iako je u sarajevskim medijima izjavio da ozbiljno razmišlja o Varešanovićevoj ponudi, dok je Husref Musemić sam “priznao” da se ne osjeća kao kandidat, te da ga niko iz uprave kluba nije kontaktirao iako mediji već petnaestak dana spekuliraju o njegovu imenu.

Konačan odgovor na pitanje ko će biti novi trener, znat će se vrlo brzo, već do utorka, jer bi “bordo” tim u srijedu trebalo započeti s pripremama.