Nogomet
0

Alispahić i Bašić nakon poraza Čelika: Presudila je fizička spremnost igrača

Piše: E. M.
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa konferencije za novinare (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometaši Čelika danas su na Bilinom Polju poraženi rezultatom 1:3 od ekipe Metalleghe iz Jajca, a treneri obje momčadi su se složili da je odigrana kvalitetna utakmica.

Šef stručnog štaba NK Čelik Kemal Alispahić u najavi utakmice je kazao kako očekuje pobjedu, ali nakon prvog poraza na klupi Čelika je kazao da ekipa nije imala snage svih 90 minuta.

"Ovo je za ekipu Metalleghea velik rezultat. Odigrali smo interesantnu utakmicu gdje se vidjelo da su gosti fizički spremni ušli u prvenstvo. Mi dok smo imali snage igrali smo dorbo, ali hendikep priprema i ne treniranje pojedinih igrača tokom pauze ne može se brzo kompenzirati. Žao mi je što nismo u tom periodu dok smo imali snage postigli golove, ali uspjeli smo se poslije vratiti i da je bilo još golova zatvorili bismo utakmicu drugačije. Nisam htio da se povlačimo, da igramo na jedan bod, ali pad koncentracije zbog fizičke spreme rezultirao je ovim golovima Metalleghea", kazao je Alispahić te dodao da do kraja prvenstva ima još utakmica i zaželio sreću i gostima i svojim igračima.

Ekipa Metalleghea svoj prvi nastup u Premijerligi BiH upisala je visokim rezultatom što je sigurno vjetar u leđa šefu stručnog štaba Nerminu Bašiću i njegovim izabranicima.

"Dosta smo nervozno ušli u utakmicu zbog čega je Čelik imao dvije kvalitetne prilike, ali smo iskontrolisali njihove dubinske pasove i uspostavili svoj tempo igre. Uspjeli smo povesti u prvom poluvremenu, a u drugom smo svi hrabro igrali. Fizička priprema je došla na kraju, jer kada kažete 3:1, a golman igrač utakmice, to znači da je Čelik imao dosta prilika i da su pobijedili, sigurno ne bi bilo nezasluženo", poručio je Bašić.