Kreće u januaru
28

Alisha Lehmann postala megazvijezda projekta kojeg cijela Njemačka čeka

D. P.
Lehmann je najpopularnija nogometašica svijeta (Foto: Instagram)
Lehmann je najpopularnija nogometašica svijeta (Foto: Instagram)
Najpopularnija nogometašica na svijetu Alisha Lehmann odlučila je pristupiti novom nogometnom projektu koji od januara kreće u Njemačkoj, a to je Baller liga.

Baller, američki izraz za majstora u uličnom nogometu, dao je naziv novoj ligi koja kreće početkom januara u Njemačkoj. Riječ je o malonogometnoj ligi u kojoj će 12 timova igrati "šest na šest" ulični nogomet i koja je dostupna svima.

Predsjednik Baller lige je Mats Hummels, a potpredsjednik još jedan nekada proslavljeni njemački nogometaš Lukas Podolski. U osnivanju ovog projekta uključeni su bili brojni poznati nogometaši, a sada im se pridružila megazvijezda ženskog nogometa.

"Stvarno se veselim početku Baller lige. Sjajna ideja koja spaja čisti nogomet, zabavu i ima dostupnost svima, za moderne generacije. Odrasla sam uz ulični nogomet i uvijek sam ga gledala. To je moj stil, moje razumijevanje nogometa i moj DNK", poručila je Lehmann za Bild.

Timovi se sastoje od slavnih osoba, bivših nogometaša, muzičara, streamera, influensera, a bit će uključeni i oni koji se nikada nisu bavili nogometom.

Za sada, nije poznato da li će Lehmann pokazati vještine, a bit će u vodstvu ekipe zajedno s Podolskim. Nijemci su ranije tokom zime imali malonogometne turnire ekipa iz Bundeslige i svi su ih rado gledali, ali su oni ukinuti već davno. Sada se Baller liga čeka s nestrpljenjem i očekivanja su velika.