Nogomet
0

Alexis Sanchez se dogovorio s Barcelonom

Totalsport
Alexis Sanchez (Foto: AP)
Alexis Sanchez (Foto: AP)
Čileanski nogometaš (22) sasvim se približio prelasku u Barcelonu nakon što je predsjednik njegovog sadašnjeg kluba Udinesa potvrdio da je igrač dogovorio uslove ugovora s evropskim prvakom.

Prvi čovjek Udinesa Franco Soldati u ponedjeljak je izjavio kako je Barcelona najbliže dovođenju sjajnoga napadača, a 24 sata kasnije je objavio i da je Sanchez dogovorio uslove saradnje s Kataloncima. Prema ugovoru bi trebao zarađivati tri miliona eura godišnje. Transfer još uvijek nije zaključen, ali Soldato je potvrdio da neće stajati na putu igraču koji je ove sezone u Seriji A zabio 12 pogodaka i ubilježio deset asistencija.

"Prema onome što nam je rekao igračev agent Fernando Felicevich, Sanchez je postigao dogovor s Barcelonom. To ne znači nužno da će otići, ali to je ono što želi. Nadamo se da ćemo mu ispuniti želju, ali ne mislim da će naši pregovori s Barcelonom završiti prije kraja ovog mjeseca", izjavio je Soldati koji za Čileanca traži 30 miliona eura.

"Ako nam plate što želimo, neće biti problema. U ovom je trenutku Barcelona favorit ispred Juventusa i Intera", dodao je šef kluba koji je završio na četvrtom mjestu u Seriji A i izborio kvalifikacije Lige prvaka.

Sanchez je u Udinese došao u januaru 2007. iz Deportes Cobreloe, nakon čega je odradio posudbe u Colo Colu i River Plateu.