Oduševio potezom
138

Alexander-Arnold s nepokretnim dječakom napravio počasni krug na punom Anfieldu

Klix.ba
Liverpoolov defanzivac Trent Alexander-Arnold (19) je uoči posljednje utakmice prvenstva protiv Brightona razveselio nepokretnog dječaka Louisa Henryja (8) i njegovu porodicu.

Naime, Alexander-Arnold se uključio u akciju "An Hour For Others" i kada je saznao da je Louis, koji inače boluje od cerebralne paralize, njegov obožavatelj odlučio je s majkom posjetiti dječaka u bolnici nakon operacije prošlog septembra.

Trent ga je potom kod kuće posjetio nekoliko puta, a pri jednoj od tih posjeta mu je donio dres engleske reprezentacije i Liverpoola te obećao poseban poklon za kraj sezone.

Louisovi roditelji nisu mogli vjerovati kad je uoči utakmice s Brightonom na njihovu adresu stigla koverta s ulaznicama uz teren i propusnicama u svlačionice.

Dječak je uživao na utakmici, ali Alexander-Arnold je spremao još jedno posebno iznenađenje budući da je otišao po Louisa i u kolicima ga izveo na teren prepunog Anfielda i poveo ga na počasni krug.

"Ja i moj najbolji prijatelj Louis! Tako sam ponosan na njega", napisao je Alexander-Arnold na Twitteru uz fotografiju s Louisom.